5 Replies Latest reply on Aug 16, 2007 12:24 PM by bradwarren

    Initial context factory error

    bradwarren

      I was just checking our error log in clearspace and found hundreds of entries about initial context factory class failing to load.  They happen in bursts and each burst comes every few minutes.  Here is a sample from the log :

       

      2007.08.16 11:42:38 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:42:38 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:42:38 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:42:38 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:43:36 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:43:36 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:45:25 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:45:25 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:52:27 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:52:27 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:52:27 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:52:27 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:54:12 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:54:12 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:54:12 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:54:12 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:54:12 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:54:12 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:54:12 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:54:13 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:54:44 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:54:44 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:54:44 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

      2007.08.16 11:54:44 Initial context factory class failed to load: .  Using default initial context factory class instead.

       

      Anybody else get this and know what its about?

        • Re: Initial context factory error

          Brad,

           

          I think we've only seen this when there is an empty value for an authentication provider implementation property.

           

          Can you check all the jive properties listed in the admin tool (or the jiveProperty db table) to make sure that all properties have a real, non-empty value?

           

           

          Regards,

           

          Bruce Ritchie

            • Re: Initial context factory error
              bradwarren

              Ah, yes.  Thanks Bruce.  I see it now.  Apparently after upgrading to 1.4, quite a few new properties were created related to LDAP settings.  The culprit in this case appears to be :

               

              __jive.spi.com.jivesoftware.spi.user.impl.ldap.AuthenticationProviderImpl:Initial Context Factory  =    

               

              I'm not sure what I should set that to though.  We're using Active Directory for our authentication.  Do you know what this property should be set to in that case?

                • Re: Initial context factory error
                  bradwarren

                  actually, quite a few of these new properties have no value.  is there some default value for any of these i should be aware of ?

                   

                  __jive.spi.com.jivesoftware.spi.user.impl.ldap.AuthenticationProviderImpl:Auto Follow Referrals  =         

                  __jive.spi.com.jivesoftware.spi.user.impl.ldap.AuthenticationProviderImpl:Connection Pooling Enabled  =         

                  __jive.spi.com.jivesoftware.spi.user.impl.ldap.AuthenticationProviderImpl:Debugging Enabled  =         

                  __jive.spi.com.jivesoftware.spi.user.impl.ldap.AuthenticationProviderImpl:Initial Context Factory  =         

                  __jive.spi.com.jivesoftware.spi.user.impl.ldap.AuthenticationProviderImpl:Posix Mode  =